Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi


Merkez Gıda Laboratuvarı

 

Analiz

Numune

Açıklama

S

Adı

Matriksi

Metodu

Fiyatı

(TL)

Min.

Süre

Maks.

Süre

Minimum Miktarı

Muhafaza

Süresi

Ambalaj

Durumu

1

Nem Tayini

Et ve et ürünleri

 

TS 1743 ISO 1442

30 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derin dondurucuda ağzı kapalı muhafaza edilmeli

2

Nem Tayini

Hayvan yemleri

TS 6318

30 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

3

Nem Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS 1135 ISO 712

30 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

4

Kül Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

 

TS 1511 ISO 2171

40 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

5

Kül Tayini

Baharatlar

TS 2131 ISO 928

40 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

6

Kül Tayini

Et ve et ürünleri

TS 1746 ISO 936

40 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 hafta

 

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derindondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

7

Kül Tayini

Hayvan yemleri

TS 4703

40 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

8

Ham Protein Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS EN IS020483

60 TL

6 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

9

Ham Protein Tayini

Süt ve süt ürünleri

TS 11360

 

60 TL

 

6 saat

 

1 gün

200 mL

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

10

Ham Protein Tayini

Kazein ve kazeinatlar

TS 8866

60 TL

6 saat

1 gün

200 ml

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

11

Ham Protein Tayini

Hayvan yemleri

AOAC 990.03

60 TL

6 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

12

Ham Yağ Tayini

Hayvan yemleri

TS 6317

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

13

Ham Yağ Tayini

Et ve et ürünleri

TS 1744

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

14

Yağ Tayini

Süt ve süt ürünleri

TS 8189

35 TL

1 saat

1 gün

200 ml

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

15

Ham Yağ Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS 4967

50TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

16

Toplam şeker tayini (titrimetrik)

Akide Şekeri

 TS 7780

55 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

17

İnvert şeker (titrimetrik) tayini

Beyaz Şeker

TS 861

45 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

18

Tuz tayini (mohr)

Salamuralı Ürünlerde

TS 774

40 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

19

Toplam asitlik tayini (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-1605-ISO-660                      

35 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

20

Su aktivitesi tayini

Gıda Maddeleri

AQUA LAB Su Aktivitesi Cihazı

MANUEL

50 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

21

Renk tayini (HunterLab)

Gıda Maddeleri

HUNTER LAB

Renk Cihazı MANUEL

55 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

22

Viskozite tayini (Brookfield)

Süt ve Süt Ürünleri

BROOKFİELD viskozite cihazı MANUEL

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

23

Peroksit sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS 4964 ISO 3960

45 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

24

Yağda iyot sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-4961-ISO-3961

45 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

25

Yağda sabunlaşma sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-4962-ISO-3657

45 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

26

Sütte asitlik tayini (Laktik asit cinsinden, titrimetrik)

Süt

TS 1018

35 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

27

Konserve dolum oranı tayini

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

28

Konserve tepe boşluğu oranı

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

29

Konservelerde süzme ağırlığı

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

30

Sütte yağ tayini (Gerber)

Süt

TS 8189

35 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

31

Tahıllarda bintane ağırlığı

Tahıl ve Baklagiller

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

32

Yaş gluten tayini

Buğday Unu

TS 4179

30 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

33

Kuru gluten tayini

Buğday Unu

TS 4178

30 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

34

Bulanıklık tayini

Su

TÜRBİDİMETRE Bulanıklık Cihazı MANUEL

25 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

35

Toplam Bakteri Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

50 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

36

Koliform

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

40 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

37

Escherichiacoli

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

45 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

38

Maya-Küf

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

45 TL

2 gün

3 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

39

Aktinomiset Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

60 TL

4 gün

6 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

40

Alg Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

60 TL

3 gün

5 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

41

PH Tayini

Meyve ve Sebzelerde

ISO 1842

25 TL

1 sat

 1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

42

Nişasta Tayini

Baharatlarda

TS 2419

40 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

43

C Vitamini

Meyve ve Sebzelerde

TS 6186

55 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

44

Toplam Aflatoksin ve Aflatoksin B1 analizi

(HPLC)

İncir, kayısı diğer kurutulmuş meyveler ve bunlardan yapılmış tüm ürünlerde; pul biber, toz biber, çay ve kurutulmuş tüm biberlerde

AOAC 999.07, 2000 

120 TL

1 gün

2 gün

250 gr

48 saat

Plastik kap

Numuneler 
+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

45

Toplam Aflatoksin ve Aflatoksin B1 analizi

(HPLC)

Yem, yem ham maddeleri ve yüksek lifli ürünler

AOAC OfficialMethod2003.2

120 TL

1 gün

2 gün

250 gr

48 saat

Plastik kap

Numuneler 
+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

46

Biyojenamin analizi

(HPLC)

Tüm Gıda Maddeleri

Journal of AOAC International Vol. 76, No 3 – 1993

120 TL

1 gün

2 gün

100 gr

 

Plastik veya cam kap

Kuru, serin ve nem almayacak bir kapta muhafa edilmeli

47

Yağ Asit KompozisyonuAnalizi

(GC-FID)

Bitkisel ve hayvansal yağlar

TS 4664

 EN ISO 5508

100 TL

1 gün

2 gün

100 gr

 

Plastik veya cam kap

Kuru, serin ve nem almayacak bir kapta muhafaedilmeli

48

Şeker (Fruktoz, Glikoz, sakkaroz, maltoz, laktoz) Bileşenleri Analizi(HPLC-RID)

Tüm Gıda Maddeleri

AOAC 977.20

120 TL

1 gün

2 gün

100 ml/gr

 

Plastik veya cam kap

Kuru, serin ve nem almayacak bir kapta muhafa edilmeli

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı