Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi



Merkez Gıda Laboratuvarı

 

 

Analiz

Numune

Açıklama

 

S

Adı

Matriksi

Metodu

Önerilen Fiyatı

Min.

Maks.

Minimum Miktarı

Muhafaza

Ambalaj

 

(TL)

Süre

Süre

Süresi

Durumu

 

1

Nem Tayini

Et ve et ürünleri

TS 1743 ISO 1442

45 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derin dondurucuda ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

2

Nem Tayini

Hayvan yemleri

TS 6318

45 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

3

Nem Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS 1135 ISO 712

45 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

4

Kül Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

 

75 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

TS 1511 ISO 2171

 

5

Kül Tayini

Baharatlar

TS 2131 ISO 928

75 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

6

Kül Tayini

Et ve et ürünleri

TS 1746 ISO 936

75 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 
 

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derindondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

7

Kül Tayini

Hayvan yemleri

TS 4703

75 TL

3 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

8

Ham Protein Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS EN IS020483

70 TL

6 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

9

Ham Protein Tayini

Süt ve süt ürünleri

TS 11360

 

 

 

200 mL

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

70 TL

6 saat

1 gün

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

10

Ham Protein Tayini

Kazein ve kazeinatlar

TS 8866

70 TL

6 saat

1 gün

200 ml

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

11

Ham Protein Tayini

Hayvan yemleri

AOAC 990.03

70 TL

6 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

12

Ham Yağ Tayini

Hayvan yemleri

TS 6317

65 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

13

Ham Yağ Tayini

Et ve et ürünleri

TS 1744

65 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

1ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

14

Yağ Tayini

Süt ve süt ürünleri

TS 8189

35 TL

1 saat

1 gün

200 ml

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

1 ay

Plastik veya cam şişe

Derin dondurucu da ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

15

Ham Yağ Tayini

Tahıl ve ürünlerinde

TS 4967

65 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

16

Toplam şeker tayini (titrimetrik)

Akide Şekeri

 TS 7780

55 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

17

Tuz tayini (mohr)

Salamuralı Ürünlerde

TS 774

40 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

18

Toplam asitlik tayini (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-1605-ISO-660                      

50 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

19

Su aktivitesi tayini

Gıda Maddeleri

AQUA LAB Su Aktivitesi Cihazı

65 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

MANUEL

 

20

Renk tayini (HunterLab)

Gıda Maddeleri

HUNTER LAB

65 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

Renk Cihazı MANUEL

 

21

Viskozite tayini (Brookfield)

Süt ve Süt Ürünleri

BROOKFİELD viskozite cihazı MANUEL

65 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

22

Peroksit sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS 4964 ISO 3960

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

23

Yağda iyot sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-4961-ISO-3961

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

24

Yağda sabunlaşma sayısı (titrimetrik)

Hayvansal ve Bitkisel yağlar

TS-4962-ISO-3657

50 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

25

Sütte asitlik tayini (Laktik asit cinsinden, titrimetrik)

Süt

TS 1018

50 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

26

Konserve dolum oranı tayini

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

27

Konserve tepe boşluğu oranı

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

28

Konservelerde süzme ağırlığı

Konserveler

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

29

Sütte yağ tayini

(Gerber)

Süt

TS 8189

50 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 hafta

Plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

30

Tahıllarda bintane ağırlığı

Tahıl ve Baklagiller

CİHAZ MANUEL

25 TL

1 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

31

Yaş gluten tayini

Buğday Unu

TS 4179

40 TL

2 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

32

Kuru gluten tayini

Buğday Unu

TS 4178

40 TL

4 saat

1 gün

200 g

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

33

Toplam Bakteri Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

50 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

34

Koliform

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

50 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

35

Escherichia coli

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

50 TL

1 gün

2 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

36

Maya-Küf

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

50 TL

2 gün

3 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

37

Aktinomiset Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

65 TL

4 gün

6 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

38

Alg Sayımı

Toprak

Toprak Mikrobiyolojisi     EL KİTABI

70 TL

3 gün

5 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

39

PH Tayini

Meyve ve Sebzelerde

ISO 1842

45 TL

1 sat

 1 gün

200 g

1 hafta

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

+4 °C buzdolabında ağzı kapalı muhafaza edilmeli

 

40

Toplam Aflatoksin ve Aflatoksin B1 analizi

İncir, kayısı diğer kurutulmuş meyveler ve bunlardan yapılmış tüm ürünlerde; pul biber, toz biber, çay ve kurutulmuş tüm biberlerde

AOAC 999.07, 2000 

150 TL

1 gün

2 gün

250 gr

48 saat

Plastik kap

Numuneler 

 

(HPLC)

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

41

Toplam Aflatoksin ve Aflatoksin B1 analizi

Yem, yem ham maddeleri ve yüksek lifli ürünler

AOAC OfficialMethod  2003.2

150 TL

1 gün

2 gün

250 gr

48 saat

Plastik kap

Numuneler 

 

(HPLC)

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

42

Yağ Asit Kompozisyonu Analizi

Bitkisel ve hayvansal yağlar

TS 4664

150 TL

1 gün

2 gün

100 gr

 

Plastik veya cam kap

Kuru, serin ve nem almayacak bir kapta muhafaedilmeli

 

(GC-FID)

 EN ISO 5508

 

43

Kuru madde tayini

 

TS 1135 ISO 712

45 TL

1 gün

2 gün

200 gr

1 ay

Naylon poşet, plastik veya cam şişe

Oda sıcaklığında ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmeli

 

44

Sütte İnhibitör

 

 

40 TL

1 gün

2 gün

100 gr

1 hafta

plastik veya cam şişe

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

45

Sütte Vizkozite

 

 

65 TL

1 gün

2 gün

200 gr

1 ay

plastik veya cam şişe

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

46

Kolestrol analizi

Yumurta sarısı

 

30 TL

1 gün

2 gün

100 gr

1 ay

plastik veya cam şişe

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

47

Kolestrol Analizi+

Standart Bedeli

 

 

80 TL

1 gün

2 gün

100 gr

1 ay

plastik veya cam şişe

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 

48

Dondurarak kurutma

 

 

175 TL

1 gün

24 saat

200 gr

48 saat

plastik veya cam şişe

+ 4 °C’de muhafaza edilmeli

 
                       

 

 



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı