KSÜ Logo

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

ÜSKİM’DE BAL KALİTE ANALİZLERİ-21.11.2022

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

ÜSKİM’DE BAL KALİTE ANALİZLERİ

 

Bal tebliğine göre (TÜRK GIDA KODEKSİ BAL TEBLİĞİ  TEBLİĞ NO: 2020/7) balın kalite parametreleri içerisinde birçok analiz bulunmaktadır. Bu kapsamda bal içerisinde şeker içeriğinin belirlenmesi önemlidir. Bu sebep ile ÜSKİM biriminde;

•             Fruktoz+Glukoz

•             Fruktoz/Glukoz

•             Sakkaroz

oranlarına ait analizler yapılarak raporlandırılması yapılmaktadır.

SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

36109

Öğrenci

104355

Mezun

1282

Akademik Personel

2455

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı