KSÜ Logo

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Üniversite - Sanayi - Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

ÜSKİM’DE ZEYTİNYAĞI KALİTE ANALİZLERİ-21.11.2022

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

ÜSKİM’DE ZEYTİNYAĞI KALİTE ANALİZLERİ

 

Zeytin yağı (TÜRK GIDA KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ -TEBLİĞ NO: 2017/26)

Natürel zeytinyağı,

Rafine zeytinyağı,

Riviera zeytinyağı,

Çeşnili zeytinyağı

gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Zeytinyağının kimyasal ve fiziksel özellikleri, zeytinin yetiştiği iklim ve toprak koşullarına, türüne ve zeytinyağı üretiminde kullanılan yöntemlere bağlı olarak değişmektedir. Zeytinyağının kalitesi, hasat döneminden sıkım ve şişelemeye kadar geçen tüm süreçten etkilenmektedir. Bu nedenle zeytinyağının kalitesini belirleyen birçok parametre bulunmakla birlikte en önemli parametre için oleik asit yüzdesidir. Bu kapsamda “Yağ asitleri kompozisyonu” analizi yapılmaktadır.

SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

36109

Öğrenci

104355

Mezun

1282

Akademik Personel

2455

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı